Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/useweb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1142
Nem beskæring af billeder til din hjemmeside / webshop, hvis du ikke har Photoshop - Use Web
 • Nem beskæring af billeder til din hjemmeside / webshop, hvis du ikke har Photoshop

  0 kommentarer

  Har du ikke et billedbehandlingsprogram på din computer, kan det være svært at beskære et billede til brug på f.eks. din webshop. Her er en lille guide til, hvordan du kan gøre det. Første gang kan det godt tage nogle minutter, men der går med garanti ikke længe, før du gør det på få sekunder. 

  1) Start med at gå ind på https://imageresize.org/ 

  2) Find det billede på din computer, som du gerne vil tilpasse, ved at klikke på “Select Images”.

  3) Når billedet er hentet, vises dit billede på siden:

  Tilpas billedets proportioner

  1) Især webshops får det pæneste udtryk, hvis alle billeder har de samme proportioner. F.eks. 800 x 800 pixels, som er en kvadratisk format. For at opnå dette, skal mit billede beskæres, da det er mere bredt end det er højt. Det gør du således:

  ( Bemærk: hvis det billede du uploader er mindre end det ønskede slutresultat (altså i dette eksempel 800 x 800 pixels), så bliver resultatet sjældent særligt godt. Så vær sikker på, at det billede du bruger er stort nok).

  2) Klik på knappen “Crop”:

  3) Nu åbner der sig nogle ekstra valgmuligheder. Her skal du klikke på “1:1” således hængelåsen er låses. Hvis det ikke er låst, kan du klikke på “1:1” igen:

  4) Nu skal du beskære billedet, så det i første omgang bliver kvadratisk. Klik med musen på billedet, f.eks. oppe i øverste venstre hjørne, og mens du holder museknappen nede, trækker du musen ned mod højre hjørne. Derefter giver du slip og nu er det lyse område kvadratisk.

  Hold gerne øje med W (bredde) og H (højde) over billedet og vær sikker at ingen af tallene er mindre end f.eks. 800 pixels, hvis det er den størrelse dit endelige billede skal have. Du kan flytte rundt på det markerede felt, hvis du ønsker et andet udsnit af billedet, ligesom du kan trække i hjørnerne for at tilpasse det til det ønskede udsnit.

  5) Når du er tilfreds med udsnittet, klikker du “Apply”:

  6) Dit billede skulle nu gerne være kvadratisk:

  Tilpasning af billedestørrelse:

  Nu er dit billede kvadratisk, men det er måske større end de 800 x 800 pixels du ønsker. Derfor skal du tilpasse størrelsen:

  1) Gå ned i punkt 2, som hedder “Resize your image”:

  2) Klik på menuen under “Image size” og vælg først “Custom Size”. Derefter indtaster du de ønskede mål i “Width” og “Height” som billedet skal have. I dette tilfælde 800 i begge felter:

  Herefter er det tid til at komprimere billedet, så det ikke fylder så meget og derefter downloade det færdige billede.

  Tilpasning af billedestørrelse

  Komprimeringen af billedet har til formål at sikre, at billedet ikke fylder for meget, således hjemmesiden indlæses hurtigst muligt.

  1) Gå ned til punkt 3 – Optimize your image og vælg “Average Image Quality” i dropdown menuen:

  Hent billedet ned på din computer

  Nu er du klar til at hente det optimerede billede:

  1) Gå til punkt 4 og check at den er sat til indstillingen “JPG”, som ofte er det bedste billede til online-brug. Når det er gjort, klikker du på knappen “Save & Download Image”.

  Du kommer nu over til en ny side, hvor du kan se det endelige billede. Nederst på siden kan du klikke “Download Image”, hvorefter billedet gemmes på din computer.

  Det er nu klar til at blive lagt ind på din hjemmeside eller webshop. Synes du billedet har mistet lidt for meget kvalitet og måske er lidt grumset, så kan du vælge “Good Image Quality” under punktet “3 – Optimize Your Image”.

  God fornøjelse 🙂