• Magento webshop

  Magento webshop – guide til Magento temaer

  0 kommentarer

  Skal du have ny webshop og skal det gå hurtigt, så er en Magento webshop baseret på et standardtema måske sagen? Det viste sig i hvert fald at være den bedste løsning, da børnetøjsbutikken Lillepot.dk i Randers kontaktede os. Deres ønske var at få totalmoderniseret deres gamle webshop og få lavet et helt nyt og moderne design på kun én uge. Vi havde aldrig prøvet at levere en Magento webshop på så kort tid. Og uden at vide præcist hvad kunden ønskede fra start, lykkedes det og alligevel at levere en ny webshop efter nogle intensive dage.

  Den nye Magento webshop er bygget på et Shopper standardtema, der er blevet designmæssigt tilrettet, så det matcher kundens ønsker. Vi installerede moduler som f.eks. Onestep-checkout og Epay og til sidst overførte vi produkter og ordrehistorik fra den gamle webshop til den nye. Alt sammen på kun én uge.

  Hvornår er det en fordel at bruge et tema til sin Magento webshop?

  Et Magento tema svarer lidt til at købe et typehus. Man køber en løsning, som mere eller mindre har et fast design. Man kan ændre farver og opgradere køkkenet, men har man behov for et hus med en helt anden planløsning end det typehus man har valgt, så skal man finde et andet typehus eller få en arkitekt til at designe et til sig. Lidt på samme måde fungerer et tema til Magento. Man kan godt ændre farver og placeringer af en række elementer, men skal der ændres større ting i designet, kan det i længden ikke betale sig i forhold til at få specialdesignet sin webshop.

  Du kan købe temaer til Magento flere steder. Et af de mest populære er Themeforest, som har over 700 temaer til salg fra mange forskellige leverandører. Kvaliteten varierer meget, men vælger du blandt de ti mest populære, burde du være nogenlunde sikker på at få et kvalitetsprodukt.

  Umiddelbart kan det være fristende at købe et Magento tema, da man får man en masse funktioner og designs forærende. Det er også en billigere løsning end at specialdesigne en webshop fra bunden, selvom det dog kræver en del udviklingstimer at implementere den. Mange tænker at det tager 2 timer og så er man kørende. Så enkelt er det desværre ikke.

  Med et tema skal du også være villig til at gå på kompromis, og acceptere at der er ting som ikke kan lade sig gøre eller bliver alt for dyre at ændre. Hvis det er i orden med dig, så kan vi sagtens anbefale temaer.

  Det kan godt være svært at vurdere, hvad et tema kan og hvad det ikke kan, inden du køber det. Vores råd er derfor at tage en snak med dit webbureau, så I sammen kan afklare behov inden temaet bliver købt. Selv de bedste temaer kan indeholde småfejl, som man først opdager når det bliver implementeret. Det kan dit webbureau heller ikke forudse, med mindre de har arbejdet med samme tema mange gange. Ellers er det en risiko, som du skal være villig til at tage og betale for at få udbedret.

  Et godt alternativ til Dandomain webshop

  En Dandomain webshop kan være en særdeles fin løsning til virksomheder, der ønsker en brugervenlig webshop. Der er naturligvis fordele og ulemper ved både en Dandomain og Magento webshop, men en af de grundlæggende forskelle er, at du ikke selv ejer kildekoden til webshoppen hos f.eks. Dandomain. Er det vigtigt, spørger du måske om? Ja, det synes vi faktisk, for hvad vil du gøre, hvis Dandomain pludselig vælger at hæve deres priser med 50%?

  Den usikkerhed slipper du for, hvis du køber en Magento webshop. Magento er verdens mest benyttede open-source webshopløsning og det er 100% dig der ejer alle koder og data i shoppen. Og bliver du utilfreds med dit webbureau, så kan du bare finde et andet der kan overtage driften og udviklingen af din webshop.