Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/useweb.dk/public_html/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1142
Få virtuelle tips til festen! - Use Web
 • Få virtuelle tips til festen!

  0 kommentarer

  Med internettets frembrud tilbage i slutningen af 90erne skete der et skift i måden vi opsnapper informationer på. Før i tiden gik info ofte fra mund til mund, og man skulle ofte henvise til bøger og andre kilder, hvis man ville vide noget om et bestemt emne. Sådan er det dog ikke mere! For med internettet er det blevet nemmere end nogensinde at dele informationer på tværs af landet og faktisk også hele verden.

   

  Hjælp fra internettet

  En ting er selvfølgelig internettet, men der skal selvfølgelig også være en måde at slå ens forespørgsler op. Og det er her at Google kommer ind i billedet. Intet andet firma – pånær måske lige Facebook, har så meget info samlet om os som Google har. Overvej det lige i to sekunder: Hvad end du går rundt og tænker på i dagligdagen – det værende dine hobbyer, dine problemer, dine spørgsmål – alt sammen, har du før eller siden spurgt Google om. Med sine store datacentre, som ligger fordelt over hele verden ved Google altså noget om os allesammen! Det er både skræmmende men også ret imponerende når man tænker over det. Med Googles viden om os er det svært at skjule vores inderste tanker, og det er da heller ikke for sjov at deres informationer er blevet brugt til at løse mord forbrydelser og andet. Alt dette kan man i øvrigt læse mere om i TV2 artikel om emnet her.

   

  Adgang til lige den viden du mangler

  Og hvorfor er dette så interessant at det er værd at skrive et helt blog indlæg om? Det er et rigtig godt spørgsmål, men hele humlen ved dette er netop at man aldrig må tage for givet hvor meget viden vi har adgang til med blot et par klik og indtastninger på tastaturet. Det er med andre ord verdens største bibliotek vi har adgang til lige for næserne af os! Lad mig komme med et eksempel: jeg fyldte år her den anden dag og skulle arrangere en stor fest. I stedet for blot selv sidde at komme op med mulige indslag man kunne lave, så valgte jeg istedet at søge på det, og blev på få sekunder præsenteret for et overflødighedshorn af mulige forslag. De bedste forslag fandt jeg desuden fra siden om fødselsdag lige her. Dette er blot for at understrege hvor heldige vi er, at vi lever en tid så spændende som denne netop er! Det er altså vigtigt at vi ikke tager denne store viden for givet, og nyder hvor let adgang vi har til alle disse nyttige og gode informationer!

   

  Skal man helt skrotte bøger og andre kilder?

  Når man har så meget info ved hånden så kan det ledes nogle til at tro at vi måske skal til at skrotte bøger og den slags helt og aldeles. Det kan være fristende at have denne tankegang og lidt skræmmende, og faktum er da også at bøger er blevet mere og mere udfaset i takt med at internettet har haft sin sejrsgang verden over. Selvom at de vil blive mindre og mindre benyttede så er der dog stadig en helt speciel følelse ved at sidde med sådan en ægte bog i hånden hvor man kan slå op på lige netop den side man gerne vil til. Det kan en hjemmeside på internettet aldrig duplikere – hvertfald ikke den helt samme følelse. Derfor er det ikke nødvendigt at smide alle de bøger man har derhjemme ud, men du behøver måske ikke fylde så meget op mere som man har gjort før i sin beholdning af fysiske bøger.