• gratis hjemmeside

  Gratis hjemmeside?

  0 kommentarer

  Kan det passe at man kan få en gratis hjemmeside? Gratis hjemmesider bliver annonceret ud fra mange leverandører, men man siger jo, at man aldrig får mere end man betaler for. Og for 0 kr. kan det vel kun være meget lidt?

  Man kan faktisk godt få en helt gratis hjemmeside, der virker. Selvfølgelig skal man bygge den selv, og selvfølgelig går man glip af nogle ting, som fx domæne, e-mail, seo og andet. Og måske må man leve med en lille reklame i bunden – for de skal jo leve, de kære hjemmesideudviklere.

  Her er 5 ting, du kan undersøge, hvis du vil lave en gratis hjemmeside.

  • – Er hjemmesiden kun gratis i en kort periode?
  • – Er der funktioner nok på hjemmesiden?
  • – Er der begrænsninger på din hjemmesides indhold?
  • – Er hostingen også gratis?
  • – Er supporten god nok – og gratis?

   

  Er hjemmesiden kun gratis i en kort periode?

  Mange annoncerer for gratis hjemmeside, men vær opmærksom på om det er gratis for altid eller der er tale om en gratis prøveperiode. Ofte står det ret tydeligt, hvis der er tale om at hjemmesiden er gratis for altid, hvorimod de nok ”lusker” lidt mere med det, hvis der er tale om en prøveperiode. Er du i tvivl så kontakt dem og spørg.

   

  Er der funktioner nok på hjemmesiden?

  Nogle hjemmesideudbydere baserer deres økonomi på at udbyde gratis hjemmesideløsninger, som er så begrænsede i deres funktionalitet, at de kun vil være gode nok for ganske få mennesker. Og så snart man vil indsætte et slideshow eller en video, så skal man betale for at få lov til dette. På den måde er det for mange ikke en reelt gratis hjemmeside. I hvert fald ikke hvis funktionerne er for basale.

   

  Er der begrænsninger på hjemmesidens indhold?

  Nogle gratis-løsninger har store begrænsninger i mængden af indhold. Altså måske kan du kun få lov at lave 3 sider og bruge 10 billeder – og når du rammer loftet, så er du nødt til at betale dig til mere.

   

  Er hostingen også gratis?

  For at holde en hjemmeside online skal den ligge på en offentlig tilgængelig computer, der er sat op til netop denne opgave. Dette kaldes en webserver/webhost/webhotel. Det er ikke gratis at holde den slags kørende, hverken i indkøbt, opsætning, strøm eller vedligeholdelse. Vær derfor opmærksom på om der er udgifter til serveren.

  Er supporten god nok – og gratis?

  Sidst men ikke mindst, så kan du få brug for hjælp når du laver din hjemmeside. Undersøg før du går i gang om der er mulighed for at spørge på mail, telefon eller chat. Det koster penge at have nogen siddende og svare på spørgsmål – især hvis supportmedarbejderen skal vide noget om det han supporterer.