• Sådan skaber du en ergonomisk arbejdsplads for at forebygge belastningsskader

  0 kommentarer

  Rigtig mange mennesker bruger i dag mange timer på en kontorstol foran en computer som en del af deres daglige arbejde. Det kender du helt sikkert til fra din egen virksomhed, hvor computeren og computerarbejde i dag er en helt central del af arbejdsgangene.

  Computeren er med til at effektivisere og gøre arbejdet nemmere i store dele af virksomheden, og der er derfor ikke nogen vej udenom computeren og alt det andet IT-udstyr, som i dag har indtaget de danske virksomheder.

  Der kommer således rigtig mange fordele ved at benytte computere og IT-systemer i virksomheden, men for mange medarbejdere betyder den stigende brug af computere også, at flere belastningsskader opstår efter mange timer foran computeren hver dag.

  Derfor er det vigtigt, at du som leder har fokus på, hvordan du kan skabe de bedste betingelser for dine medarbejdere, så de kan undgå vedvarende belastningsskader i eksempelvis nakke, arme, ryg eller skudre.

  Den gode workstation

  Noget af det, du kan gøre som leder, er at købe de rette produkter til dine medarbejdere. Det indebærer eksempelvis at købe mousetrappere til at forebygge belastningsskader i især nakke og arme, mens det også handler om at købe de rette skærme, som skal kunne justeres til medarbejderens foretrukne position, og så skal de rette stole for en behagelig siddeposition selvfølgelig også være på plads.

  En mousetrapper er en uundværlig del af den ergonomiske arbejdsplads, da mousetrapperen aflaster medarbejderens hænder og arme under arbejdet på tastaturet. Det er netop ved arbejdet med tastatur og mus, at mange arbejdsskader opstår, og det er for netop at undgå disse skader, at mousetrapperen er blevet udviklet.

  Med en mousetrapper kan dine medarbejdere helt undgå at bruge musen, da mousetrapperen kommer med en indbygget styremåtte, mens den altså på samme tid aflaster medarbejderens arme med ergonomiske puder under arbejde på tastatur.