• Shopify eller Magento – hvad skal du vælge?

  0 kommentarer

  Som webshopejer er en af de vigtigste og essentielle beslutinger, du skal tage, hvilket system du skal bruge til at køre din webshop. Der er mange parametre, som her er vigtige for dig og din webshop, for at sikre at driften kører upåklageligt, og at du får et system, der er nemt at forstå og arbejde i. Mange webshopejere står meget ofte med valget om enten at gå med Shopify eller Magento.

  Og af gode grunde kan det være svært at vælge, for der findes både fordele og ulemper ved begge systemer. Uanset om du overvejer at skifte fra din nuværende Magento løsning til Shopify, eller skal tage en beslutning om at starte din webshop i ét af systemerne, er der nogle rigtig gode grunde til at forstå, hvad du får i henholdsvis det ene og det andet system.

  Mange webshopejere er de i de seneste par år, begyndt at rykke over i Shopify af flere gode grunde. En af de primære grunde er senest af Magento er stoppet med at supportere deres Magento 1 løsning, som ikke længere vil blive opdateret. Derfor koster det mange webshops mange penge at skulle lave en helt ny løsning fra bunden på deres nye Magento 2, og det har fået mange til at overveje en ekstra gang, om det nu også er det værd.

  Men hvorfor egentlig vælge Shopify? Lad os se på de mange gode grunde.

  Hvorfor vælge Shopify?

  Der findes nemlig rigtig mange gode grunde til at skifte til Shopify, som bestemt også kan ses på den tilvækst af både store og små kunder, der har været siden platformen blev lanceret. Først og fremmest skal det fremhæves, at mange vælger Shopify på grund af driftsikkerhed og brugervenlighed.

  Dette fordi Shopify tilbyder en hosted løsning, så du ikke skal ud og sørge for hosting selv – og risikere at finde hosting, der ikke kan klare vigtige mærkedage med ekstra øget trafik. Vi har set mange slemme eksempler på dage som Black Friday og julesalget, hvor Magento webshops er brudt ned, som har fået fatale konsekvenser for de påvirkede webshops, det er gået ud over. De har mistet vigtig omsætning og set måneders forberedelse gå i vasken, alt sammen på grund af tekniske udfordringer.

  Det er netop eksempler som dette, som er enhver webshopejers største mareridt – og en vigtig årsag til at vælge Shopify som webshop løsning, der beviseligt er ekstremt driftsikkert.

  Samtidig er Shopify meget brugervenligt og med det klare formål om at gøre det lettere at drive en webshop, hvor du kan fokusere på at vækste frem for at bekymre dig om vedligeholdelse. Shopify tager højde for SEO, email-notifikationer, lækkert dashboard med dine vigtigste KPI’er, automation, lagerstyring, økonomisystem, hastighed og et hav af forskellige app’s at vælge mellem.

  Kigger man på Magento vs Shopify er der en række fundamentale forskelle:

  Shopify:

  • Kom nemt i gang
  • Høj grad af brugervenlighed
  • Nemme integrationer
  • Idéelt for både små og store webshops
  • Stabil og sikker hosting
  • God 24/7 kundesupport
  • Stort udvalg af apps

  Magento:

  • Skabt til meget store og kompleske virksomheder
  • Mulighed for mange produkter
  • Svært at sætte op og få i gang
  • Langsomt sammenlignet med konkurrenter
  • Store opdateringer, der kræver dyre udviklingstimer

  Hvad koster Shopify?

  Shopify fungerer som et såkaldt “SaaS”-virksomhed, som betyder Software as a Service. Her betaler du et månedligt abonnement for at bruge deres platform. Bruger du Shopify som din webshop løsning, tilbyder de forskellige priser alt efter hvilken størrelse og hvilket behov du har.