• Tips og tricks til at få succes med fundraising

  0 kommentarer

  Hvis du er så heldig at sidde inde med en rigtig god idé til et projekt men blot mangler en økonomisk håndsrækning, så bør du se nærmere på fundraising.

  Mange tror fejlagtigt, at fundraising er helt uopnåeligt med minimale chancer for at opnå godkendelse. Men det kræver først og fremmest viljestyrke, en stor portion tålmodighed og sidst men ikke mindst – den helt perfekte ansøgning. Du kan i dag finde mange virksomheder som fx https://projekter.nu/, der tilbyder eksperthjælp til alt lige fra ansøgninger til lovgivning på området.

  Det skal du fokusere på i din ansøgning

  En god ansøgning er helt afgørende for, at du kan få en donation. Derfor er det en god idé at være opmærksom på følgende, inden du går i gang med at skrive din ansøgning:

  • Gå i gang i god tid fx ved at brainstorme og researche om de enkelte fonde, og tag gerne kontakt til de fonde, du ønsker at søge hos
  • Søg hos en eller flere fonde på én gang, som hver især vil kunne se fordele i lige netop dit projekt – måske fordi I deler samme interesse, lokalområde eller noget helt tredje
  • Skriv gerne at du søger hos flere fonde samtidig, da mange fonde ønsker at støtte sammen med andre
  • Prøv at vinkle din ansøgning knivskarpt med afsæt i trends, der allerede er at finde i samfundet
  • Forklar hvordan projektet vil leve videre i fremtiden
  • Hav styr på formalia, da mange ansøgninger kasseres udelukkende på baggrund af dette

  En donation kan være starten på noget større

  Fundraising er en lang og tidskrævende proces, men som kan vise sig at bære frugt og gøre din gode idé til virkelighed. Uanset om du søger støtte på vegne af en forening, en virksomhed eller dig selv som privatperson, er det derfor værd at undersøge, hvorvidt fundraising kan være en god mulighed.